Baby, barn og graviditet


   Av Carolyn ClaytonAnyone som har vært en forelder vil være enig i det faktum at det å ha en baby er et helt liv skiftende opplevelse. Fra unnfangelsen og starten av svangerskapet helt frem til fødselen, hadde en baby har en stor innvirkning på livet til både en mor og en far.

For alle kvinner i hvilket tidsrom de er gravide ser mange endringer i kroppen. Disse endringene er både fysiske og hormonelle og inkluderer tretthet og en økning i vekt. De hormonelle endringene som oppstår kan indusere humørsvingninger og følelse av depresjon hos gravide kvinner. Etter uke syv av en graviditet mor-å-være begynner å føle de nevnte bivirkninger og baby hjerte begynner å utvikle seg.

Gjennom en womans graviditet babyen fortsetter å utvikle og ved uker ni til tolv fosteret har mange av de organer og funksjoner i et menneske. Støtte grupper og klasser er tilgjengelig for gravide kvinner og deres partnere for å hjelpe dem gjennom det som kan være en testing tid. Kvalifiserte fagfolk kan hjelpe kvinnen og partneren å takle eventuelle psykiske eller fysiske problemer som oppstår under graviditet og også hjelpe forberede dem for selve tidspunktet for fødselen.

Babyen fortsetter å vokse jevnt frem til rundt uke førti av svangerskapet når barnet er født. De fleste velger å føde på et sykehus under veiledning av sykehusets personale og leger. Andre kan velge å ha en vann-fødsel eller hjemmefødsel, som de vil trenge for å sikre at de har en kvalifisert jordmor på hånden for å hjelpe prosessen. Fødselen er åpenbart en veldig traumatisk og farlig tid for både mor og baby.

Selv om de fleste kvinner har en naturlig, vaginal fødsel, noen kvinner velge og noen kvinner må ha keisersnitt. Dette innebærer leger ringer et snitt gjennom mother mage og livmoren (laparotomi og hysterotomy) for å levere bukten eller babyer. Ifølge Verdens helseorganisasjon, rundt 10 til 15 av alle fødsler er nå utføres ved hjelp av keisersnitt.

Når et barn er født den igjen kan vise seg å være en svært testing tid for begge foreldrene. Problemer med postnatal depresjon som er brakt videre av følelsen av utilstrekkelighet og unsuitability å være forelder og kan behandles med rådgivning og støtte. Mange foreldre opplever søvnløse netter på grunn av behovet for nyfødte å bli matet hver tredje time. Disse søvnløse netter kan føre til irritabilitet og humørsvingninger.

Til tross for disse problemene og prøvelser under og etter svangerskapet, er det ingen tvil om at det å ha et barn er blant de mest givende opplevelser alle kan aldri møte. Mange av de problemene som fører til nye foreldre å bli satt under press gjennom hele svangerskapet og tidlige år, slå seg ned og enkelt av. Dette gjør at både foreldrene og barnet til å nyte opplevelsen og gleden som barnefødsler brings.A1Articles er en populær artikkel nettsted, beste for Baby Child artikler.
Ta gjerne publisere denne artikkelen gir denne ressursen boksen intakte med en fungerende hyperkobling til nettstedet vårt .

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam