grunnlaget for vår Faith


   Av Duane MillerThis Weeks leselisten:

Torah: Numbers Deut 32:1-32:52

Haftarah: 2 Samuel 22:1-51

Brit HaChadashah: 10:14-11:12 Romerne

Dette parsha virkelig slags begynner ved avslutningen av Parashat Vayelech med en heller deprimerende forutsigelse i Femte Mosebok 31:14-17. Gud innkalling Moshe og Yehoshua (Josva) til “ohel moed” (Tabernacle), for å informere dem om at Yehoshua kan forvente det verste:

Femte Mosebok 31:14-17

Den pakten Gud gjør med sitt folk isnt bare om rettigheter og løfter om beskyttelse, snarere er det om vårt ansvar og forpliktelser vi har som et resultat av våre representerer ham her på jorden. Den måten vi kan sikre våre representerer Gud som en hellig nasjon er ved å sette opp de riktige grunnlaget for vår tro. I konstruksjonsteknikk er en stiftelse som brukes til å overføre en last fra en struktur gjennom en rekke lag. Ulike typer dype fundamenter inkludere hauger, borede sjakter, caissons, og bryggene, til betongkloss i et boligstrøk hjem. Grunnlaget er vanligvis innebygd i et par meter av jord, puter av betong eller andre materialer som strekker seg under frost linjen og overføre vekten av vegger og søyler til jord eller berggrunn nedenfor. Et godt grunnlag er utformet for å distribuere en tilstrekkelig lastekapasitet med begrenset oppgjør ved aldring. Den primære design bekymring for stiftelsen er å sikre hele livet av strukturen (bygg) vil det være tilstrekkelig bæreevne slik bygningen står. På tilsvarende måte må vi ha en sikker forankring i vår tro, slik at under tider med problemer vi kan stå og være trofast mot Gud.

I denne ukens parasha finner vi en interessant korrelasjon i Gods prognose om at Beni Yisrael (Israels barn) ville forsake Rock som far til dem. Grunnlaget eller rock er Gud og hans hellige Ord. 32:18 Mosebok, 32:31 Mosebok

Våre fiender som ikke er del av God rike ved tro ikke har et solid fundament (Rock) som vi gjør, som er skrevet i Femte Mosebok 32:31. Yeshua forstått dette, viktigheten av å bygge vår tro på et solid fundament som han forklarer i Matteus 7:24-29.

Yeshua lærte om spørsmålet om å ha en trygg og sikker grunnvoll, en som ikke er bygget på sand snarere en som bygger på et solid rock. Grunnlaget er at av Guds Ord og ha sannheten skrevet på våre hjerter. I dette kan vi være sikker på vi vil ikke svaie i vinden, frem og tilbake, mot alle vind og doktrine som kommer langs vei samt ikke mislykkes i vår tro når problemer kommer vår vei. Det solide grunnlaget vi stå på viser skjønnheten i Guds åpenbaring i det virkelige autentiske tro er preget av de handlinger mer enn læremessige utsagn. En regenerert liv som har blitt berørt av God ånd gjennom nåde og tro resultatene i Åndens frukt (Matt7: 20), en fornyet sinn (Romerne 12:1-2), og lydighet mot God ord (14:15 John, 1. Johannes 2:3-6). Som konklusjon, kan grunnlaget for vår tro bli oppsummert fra skriften i følgende disposisjon.

Fundamentet for vår tro

Vi tror på én Gud, slik han har åpenbart seg i Skriften. “Shma, Yisrael! Adonai Eloheinu, Adonai echad [Hør, Israel! Adonai vår Gud, Adonai er en], og du skal elske Adonai din Gud av hele ditt hjerte, hele din tilværelse og alle ressursene. (Mosebok 6:4-5)

Yeshua er Guds Sønn, Messias, den evige One i hvem alle fylde guddommen bor i fysisk form, og som er Ordet som ble kjød og tok bolig iblant oss, og hvis vi så herlighet, den herlighet som den enbårne Guds Sønn, full av nåde og sannhet. (Johannes 1:1-14; 1. Timoteus 3:16; Kolosserne 2:9)

Guds Ånd komfort, underviser leder, indwells og gjør alt som Gud gjenoppretter. (Apg 9:31, 1 Joh 2:27; Johannes 16:13, 1. Kor 3,16; 2. Timoteus 1:7)

Bibelen, både Tanach og Brit Hachadashah (New Testament), er den inspirerte og autoritative Guds Ord. (2 Timoteus 3:16-17)

Vi mener at alle har syndet og har falt kort av Guds herlighet. (Rom. 3:23)

Yeshua død og oppstandelse dyktig til soning for alle som setter sin tro på ham. Den som stoler på Gud, i Hans verk alene, er laget en ny skapning i Yeshua, og overføres fra rike mørket inn i kongedømmet sin egen sønn. (2,8-9 Ef, 5 romere, 6)

Frelsen er ved tro gjennom Guds nåde og ikke av menneskelig innsats. Man kan ikke tjene, fortjent eller holde dette evig frelse av sin egen innsats. (Ef 2:8 – 10; Romerne 8:2939)

Den åndelige enhet og likhet for alle troende er oppnådd i Yeshua Messias. Tilgivelse for våre brødre og søstre er grunnleggende for enhet i God hellige fellesskapet. (Efeserne 2:11-22)

Kontinuiteten Gods pakter med det jødiske folk, de fysiske folket i Israel (Jer. 31:35-36). En del av oppfyllelsen av disse paktene er den fysiske tilbakeføringen av det jødiske folk til deres lovede land Israel. (Mosebok 30)

Alle ikke-jødiske folk som stoler på Yeshua er podet inn i Israel via God nåde og barmhjertighet. Selv om dette ikke gjør dem jødiske, men de er fulle og likeverdige deltakere i pakter løftet. (Efeserne 2:12, Romerne 11:11-24, Jeremia 31:33)

Toraen er en åpenbaring av Guds rettferdighet for sitt folk. Toraen er for alle mennesker og en beskrivelse av livsstilen til de forløste samfunnet. (Matteus 5:17-19, 2 Timoteus 3:16-17)

Bokstavelig og fysisk Messias gjenkomst til å styre og regjere på Davids trone i Jerusalem er eminente derfor må vi være klar for Yeshua tilbakekomst. (Sakarja 14; Åp 19-20) Bringing folk tilbake til Torah, som grunnleggelsen av Skriften, og forstå jødiskhet i vår tro vil bidra til å føre oss inn i en fyldigere og mer

full forståelse av vår tro på Yeshua HaMoshiach. Anvendelsen av disse Torah sannheter er en fantastisk måte å nyte et rikt og fullverdig liv i Moshiach, en som velsigner både Gud og alle rundt oss.

Vær velsignet i Yeshua Messias Jesus Christ.Rightly dele Guds ord, http://www.matsati.com | matsati@matsati.com Halleluja for vår Herre, vår lærer, vår Rabbi, “Yeshua” King Messiah for alltid og ever .

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam