Vedlikehold enkeltheten Pond Maintenance


   Av Joel StephensBelieve det eller ikke, en velkonstruert dammen bør ta mindre vedlikehold enn en plen som er karbonisert, befruktede meiet med noe skinn av konsistens. Hvorfor? Fordi hele ideen bak å lage en stor dam er dannelsen av en uavhengig økosystem … en selvdrevet habitat for både flora fauna. Hvis grunnarbeidet er riktig lagt, er det bare noen få ting å bekymre seg for å sikre at koi eller gullfisk aldri gå “Belly Up”. Hold deg til disse grunnleggende punkter dammen vedlikehold, og du skal kunne nyte din nye økosystem for mange år framover.

En av de viktigste tingene du bør bekymring selv med er vannstanden. Fordamping er en naturlig del av ethvert økosystem, og det må overvåkes ukentlig. I motsetning til et hav eller innsjø av noe slag volum, your dam ikke har evnen til å holde så mye vann under regntiden som mister under tørre årstider. Sjekk nivåene ofte fylle som nødvendig for å sikre en fersk infusjonen vann for helsen og sikkerheten av alle plante dyrelivet i habitat ditt. Hvis nivået ikke har falt 10 i 3 uker, pumpe noen av vannet ut og legge til ferskvann i. Pass på å legge til en dechlorinator å kompensere mengden klor som er i det nye vannet. Følg instruksjonene på spesifikke product emballasje for optimal ytelse.

Deretter kontrollerer du dam for råtnende planter og annet rusk som kan “bryte ned” på bunnen av dammen din. Denne “break down” kan frigjøre giftstoffer som vil skade og til og med drepe, din fisken over tid. Foruten å være uheldig for vann funksjonene økosystemet, ønsker ingen å samle seg rundt en dam som er full av råtnende planter og alger hele sommeren lang. Ta noen minutter og fjern alle ting som du finner på bunnen av dammen minst hver 2 uker.

Til slutt, sjekk din dammer filtrering systemet hver 5. uke i tresko eller andre hindringer som vil hemme riktig vannføring. Husk, bør filteret kjører 24 / 7 med noen avbrudd, å snu den totale vannmengde i ca 2 timer. Hvis den stopper for enda noen timer, kan det miste en stor mengde av sine gunstige bakterier. For å få dette tilbake kan ta opp til 4 uker avhengig av hva som var tapt! Du trenger å rense filteret så ofte som nødvendig for å sikre et sunt økosystem for dammen din. Frekvensen vil variere sterkt avhengig av hvilken type filter du bruker, og hvor stor dammen er. Noen mekaniske filtre må rengjøres månedlig mens en god biomekaniske (mat basert) filteret kan bare må rengjøres 2-3 ganger pr år! Den beste måten å vite er å alltid kontrollere vannkvalitet! Jo mindre klart, jo mindre filtrering!

Med litt vedlikehold, kan en dam bli en vidunderlig avslappende sted for hele familien å nyte. Følg disse enkle regler, med litt konsistens, og dammen vil gi deg noe annet enn glede for mange år come.After være student ved University of Oregons Architecture Allied Arts programmet, Joel Stephens begynte en 10 — års reise i møbeldesign produksjon. I tillegg til å være en ASID Industry Partner for linjer han skapte, etablerte Joel Peniel Produkter, Internett-forhandler av Home Furnishings og Decor .

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam